Hoe kies je de juiste ondervloer?

Voor de juiste isolatie en demping onder je vloer is het kiezen van de juiste ondervloer van groot belang. Niet alleen ligt een vloer steviger als je er een goede ondervloer onder plaatst, ook contactgeluiden en optrekkende kou en vocht zijn veel minder een probleem met een goede ondervloer. Afhankelijk van het type vloer dat je plaatst, zijn er echter veel ondervloeren om uit te kiezen. Floormade helpt je graag een ondervloer kiezen die de vloer het maximale rendement geeft.

Lees er alles over via deze button:

Meer over een ondervloer kiezen

Waarom je (meestal) niet zonder ondervloer kunt

De meeste vloeren hebben van zichzelf geen isolerende werking. Niet op het gebied van geluiddemping, maar ook niet op het gebied van warmte-isolatie. Door een ondervloer te plaatsen, help je deze kwaliteiten dus in je vloer te versterken. Daarnaast kun je kleine oneffenheden in de ondergrond vaak gelijk trekken met een ondervloer, en bescherm je de vloer van onderaf tegen optrekkend vocht dat je vloer anders kan beschadigen.

Gebruik de ondervloerwijzer

Om het je makkelijk te maken om de juiste ondervloer te kiezen, hebben we bij Floormade een tool aangelegd waarmee je snel de perfecte ondervloer selecteert voor jouw type vloer. Het werkt heel simpel: je gaat naar de pagina met ondervloeren, selecteert de filters die op jouw situatie van toepassing zijn en krijgt zo direct het aanbod ondervloeren te zien die perfect op jouw klus aansluiten.

Ga direct naar de ondervloerwijzer