PVC vloer onderhouden

Hoe moet je een PVC vloer onderhouden? En welke producten zijn hier geschikt voor? Wij leggen het je uit.

Hoe onderhoud je een PVC vloer?

Door je PVC vloer goed te onderhouden, houd je ‘m mooi én bescherm je ‘m tegen invloeden van buitenaf. Op deze manier wordt de levensduur verlengd en worden beschadigingen en verweringen voorkomen. Het onderhoud van PVC vloeren is onder te verdelen in dagelijks onderhoud, periodiek onderhoud en renovatie.

Houten vloer onderhouden?

Moet je juist een houten vloer onderhouden? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres wanneer het gaat om advies in welke producten je het beste kunt gebruiken. Lees daarvoor onze handleiding Houten vloer onderhouden.

Houten vloer onderhouden
Dagelijks onderhoud

Dagelijks onderhoud van een PVC vloer is het onderhoud dat zeer regelmatig uitgevoerd kan/moet worden. We noemen het dagelijks onderhoud, maar als het wekelijks wordt uitgevoerd, is dat in de meeste gevallen voldoende.

  • Sotfzuig de vloer en verwijder op deze manier stof, gruis en al het losliggende vuil.
  • Dweil de vloer met een goed uitgewrongen dweil of mop. Maak hierbij gebruik van een cleaner/reiniger voor pvc vloeren.

Lecol OH 59 pvc cleaner

De Lecol OH 59 PVC Cleaner is een geconcentreerd reinigingsmiddel voor de wekelijkse reiniging van PVC vloeren. Het is een mild, huid- en materiaalvriendelijk middel met een aangename geur. Het product is pH-neutraal, waardoor er geen verkleuring op kan treden.

Periodiek onderhoud

Periodiek onderhoud is onderhoud dat, afhankelijk van hoe intensief de vloer gebruikt wordt, ongeveer eens per 6 tot 12 maanden uitgevoerd dient te worden. Met dit onderhoud wordt de vloer voorzien van een nieuwe, beschermende polishlaag.

  • Voer eerst het dagelijks onderhoud uit.
  • Reinig de vloer met behulp van een intensieve reiniger, zodat deze zuiver, droog en stof-, vet- en wasvrij is.
  • Breng een nieuwe polishlaag aan.

Lecol OH 55 PVC Remover

De Lecol OH 55 PVC Remover is een waterverdunbare intensieve reiniger voor PVC vloeren die de vloer ontvet en er zo voor zorgt dat de nieuwe polishlaag zich goed kan hechten.

Lecol OH 51 PVC Polish

De Lecol OH 51 PVC Polish is een watergebaseerd onderhoudsmiddel voor PVC vloeren. Dit middel voorziet de vloer van een hoog elastische beschermingsfilm, waardoor de vloer zeer goed bestendig tegen mechanische belastingen, vuil- en rubberstrepenafstotend én veegvast wordt.

Renovatie

Is het vloeroppervlak (licht) beschadigd, verweerd of laat het op een andere manier gebruikssporen zien? Wellicht is het dan tijd voor renovatie of reparatie.

Let op! Wij raden aan renovatie door een professional uit te laten voeren voor het beste resultaat.

Meer informatie

Onderhoud van laminaatvloeren

Moet je een laminaatvloer onderhouden? Ook dan ben je aan het juiste adres bij Floormade. In ons assortiment vind je namelijk ook de Lecol OH 70 Laminaatreiniger. Met dit reinigingsmiddel voor laminaat en harde kunststofvloeren kun jij eenvoudig te werk gaan en de vloer beschermen.

Vloerbescherming

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het belangrijk om de vloer ook op andere manieren te beschermen, door bijvoorbeeld vilt onder de meubelpoten te plaatsen, door schoonloopmatten bij de ingang(en) te plaatsen en door bureaustoelplaten onder de bureaustoelen te leggen. Zo wordt voorkomen dat vuil een kans krijgt om de vloer te beschadigen.

Bekijk vloerbescherming
Bekijk Vilt
Bekijk Schoonloopmatten

Advies nodig?

Heb je advies nodig over hoe je de PVC vloer van jouw klant het beste kunt onderhouden? Kom je er aan de hand van de bovenstaande handleiding toch nog niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar en weten precies wat jij nodig hebt om jouw klus goed uit te voeren.

Neem contact op