Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier nog niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Je kunt bellen, mailen of ons online contactformulier invullen. We helpen je graag!

Neem contact op
Waarom gebruik je een PU vochtscherm?

Met voorstrijk verstevig je je dekvloer en sluit je deze af van vocht. Daarnaast zorg je ervoor dat de volgende laag beter hegt.

Waarom moet je een vloer egaliseren?

Als je een vloer legt is het belangrijk dat de ondervloer blijvend vlak, stabiel en droog is. Hiermee bedoelen we dat alle vlakken gelijkmatig en egaal worden gemaakt. Door de ondergrond te egaliseren voorkom je allerlei problemen met de nieuwe vloer, waaronder hoogteverschillen, oneffenheden en slechte hechting. Lees hier meer over het egaliseren van vloeren.

Waarom gebruik je een ondervloer?

Een ondervloer gebruiken is niet altijd noodzakelijk. Het heeft wel veel positieve eigenschappen die maken dat we het vaak toch aanraden. Waar kun je aan denken? Een ondervloer:

Welke ondervloer moet ik kiezen?

Welke ondervloer het best bij jouw project past, is afhankelijk van verschillende factoren. Welke bovenvloer kies je? Moet de ondervloer egaliserend zijn of geluiddempend? Moet hij beschermen tegen vocht van onderuit en geschikt zijn voor vloerverwarming? Op basis van deze factoren maak je de keuze voor de ondervloer.

Wanneer kies ik voor (een ondervloer met) PE folie?

Met PE folie bescherm je je bovenvloer tegen vocht van onderuit. Dit is vooral belangrijk wanneer er mogelijk vocht aanwezig is in je dekvloer, zoals in een kelder of in een nieuwbouwhuis. Kies voor een ondervloer waar al PE folie in verwerkt is, zoals de Red Line of leg zelf PE folie onder de ondervloer.

Wanneer kies ik een geluiddempende ondervloer?

In veel gevallen is een geluiddempende vloer, minimaal 10dB, verplicht in appartementen. Op harde vloeren is contactgeluid namelijk een veel voorkomende irritatie. Ook wanneer er sprake is van verdiepingen in één woning, waar meerdere mensen wonen kan het aan te raden zijn.

Welke ondervloer is geschikt voor vloerverwarming?

Bijna alle ondervloeren in ons aanbod zijn geschikt voor vloerverwarming. Je kunt dit zien aan de warmteweerstand, uitgedrukt in m²K/W. De maximale weerstand voor vloerverwarming is 0,15. Hoe lager het getal, hoe beter!

In welke richting leg je een vloer?

Leg in eerste instantie de vloer met het licht mee. Vervolgens kun je kijken of je de ruimte optisch groter wilt laten lijken, door de vloer in de lengte van de ruimte te leggen. Hetzelfde geldt voor diagonale lijnen.  Als je wilt dat de ruimte breder lijkt, moet je de vloer dwars leggen.

Hoe onderhoud je een houten vloer?

Hier hebben wij een onderhoudswijzer over geschreven. Die vind je hier: Houten vloeren onderhoudswijzer.

Hoe onderhoud je een laminaatvloer?

Een laminaatvloer maak je (bij voorkeur wekelijks) schoon met speciale laminaatreiniger, zoals Lecol Refresher OH70 laminaat reiniger. Maak een sopje met ca. 100-200 ml laminaatreiniger op 10 liter water, afhankelijk van de verontreiniging. Gebruik eerst een stofzuiger om stof en vuil te verwijderen en breng dan met een goed uitgewrongen dweil of mop de reiniger aan. Let op: niet té vochtig.

Hoe onderhoud je een PVC vloer?

Na het plaatsen van de vloer wacht je 14 dagen met reinigen. Daarna reinig je de vloer wekelijks (niet te nat) met speciale PVC vloer reiniger, zoals Lecol OH59 PVC cleaner. Na het aanbrengen van de reiniger verwijder je het opgeloste vuil door de vloer met een droge doek op af te nemen. Bij sterke verontreiniging gebruik je een remover, zoals Lecol OH55 PVC Remover. Voor optimaal onderhoud breng je 1 à 2 keer per jaar een polish aan, zoals Lecol OH51 PVC Polish.

Hoe herstel je loopvlakken of doffe plekken op een PVC vloer?

De polishlaag van een PVC vloer herstel je door deze eerst grondig te reinigen met PVC Remover, zoals Lecol OH55 PVC Remover. De vloer moet zuiver, droog, stof-, vet- en wasvrij zijn. Zodra de vloer helemaal droog is breng je onverdund bijvoorbeeld Lecol OH51 PVC Polish aan met een speciale polishverdeler.

Welke vloeren worden door Floormade gemaakt?

Bij Floormade kun je terecht voor zelf geproduceerde houten vloeren. Het voordeel hiervan is dat we snel kunnen leveren. Binnen één week leveren wij jouw order op maat, tot in de juiste kamer!

Het gaat hierbij om samengestelde vloeren die bestaan uit een multiplex onderlaag en een houten toplaag. Meestal is deze toplaag van eikenhout, maar u kunt ook kiezen voor:

 • Afromosia
 • Afzelia
 • Doussie
 • Jatoba
 • Kambala
 • Maple (esdoorn)
 • Merbau
 • Amerikaans noten
 • Sucupira
 • Wenge
 • Teak
Neem contact op
Hoe meld je je aan als klant van Floormade?

Wil je je aanmelden als klant van Floormade? Super! Je doet dit heel simpel via ons aanmeldformulier. Vervolgens profiteer je meteen van onze voordelen en hoogstaande producten.

Meld je aan
Kan ik de producten eerst bekijken?

Je bent welkom om alle mogelijkheden qua vloeren behandeling in onze showroom te bekijken. Neem gerust ook je klanten mee. Je vindt ons van maandag t/m vrijdag aan de Narvikweg 9a in Groningen.

Maak direct een afspraak
Wat is de verzendtijd van Floormade materialen?

Bestel je het materiaal voor 15:30? Dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Doordat we zelf bezorgen zijn we flexibel en denken we met je mee.

Wat zijn de verzendkosten?

Voor onderhoudsproducten en kleine producten geldt dat je voor bestellingen vanaf € 100,- geen verzendkosten betaalt.

Voor bestellingen van die producten < € 100,- betaal je slechts € 7,50 verzendkosten.

Daarnaast gelden voor vloeren andere verzendkosten. Voor de meeste vloeren gelden verzendkosten van € 49,50.

Voor vloeren die een dubbele pallet plaats innemen gelden verzendkosten van € 99,-. Deze verzendkosten worden automatisch berekend in de winkelmand.

Is afhalen mogelijk?

Natuurlijk! Bel de opdracht van te voren door, dan zorgen wij dat de goederen én een kopje koffie klaarstaan.

Kun je materiaal retourneren?

Jazeker! Heb je teveel besteld? Of gaat een klus onverhoopt niet door? Dan kun je het materiaal, mits het niet aangebroken of beschadigd is, binnen 6 weken retourneren. Artikelen die speciaal besteld of geproduceerd zijn kun je niet retourneren.

Kan ik geretourneerd materiaal laten ophalen?

Ook dat kan. We komen met plezier naar je locatie toe. Je betaalt dan alleen administratiekosten en de kosten voor transport en handeling.

Wil je retourneren? Neem dan telefonisch contact op.

Stel jouw vraag

Staat jouw vraag hier nog niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Je kunt bellen, mailen of ons online contactformulier invullen. We helpen je graag!