Houten vloeren

Uit onze voorraad houten vloeren kunnen we snel een enorme mogelijkheid aan houten vloeren van de hoogste kwaliteit leveren. Onze houten vloeren zijn samengestelde vloeren die bestaan uit planken met een multiplex onderlaag (half-fabricaat multiplank) en een houten toplaag. Je kan je eigen vloer bij ons samenstellen, of kiezen uit onze voorraad.

Bewerking en afwerking

Naast de sortering, breedte, dikte, legpatronen en uitvoeringen van alle vloeren welke wij kunnen leveren hebben we ook een eigen fabricage afdeling waarbij vanuit het onbehandelde vloerdelen wij vloeren costum made produceren in de door de consument gewenste mogelijkheden.

Stel je eigen vloer samen
opties voor het bewerken van houten vloer

Schaven

Schaven, bij het schaven wordt de toplaag door de schaafmachinemet enkele tiende millimeters de toplaag dunner gemaakt , waardoor een zeer eigen uitstraling wordt verkregen de doussétekening komt veel beter tot uitdrukking en rond de noesten ( mits aanwezig in het hout ) wordt het kruisdraad gebrokenwaardoor deze techniekin combinatie met andere bewerkingveel gebruikt wordt om vloeren ouder of sleetser er uit te laten zien.

Borstelen

Borstelen, als een vloer wordt geborsteld wordt het zachtere zomerhout deels machinaal verwijderd door messingborstels waardoor er een sterke tekening komt in de houtstructuur, dit in combinatie met gepigmenteerde afwerking levert zeer speciale effect op en diepere kleuring. Het borstelen kan van zeer licht tot zeer zwaar al na gelang de consument dit wenst en welke uitstralingen moet worden gerealiseerd.

Verouderen

Verouderen, hierbij wordt de vloer bewust beschadigd om een gebruikte uitstraling te realiseren. Dit kan in vele gradaties van heel licht tot extreem zwaar, waarbij zelfs handmatig de scheuren en open noesten worden ontsplinterd en afgerond. De basis veroudering gebeur met de verouderingsmachine die als voordeel heeft dat de veer en groef niet beschadigd worden waardoor de passing geen problemen oplevert. Een andere manier van verouderen is het kantveroudering het geen een handmatig werkje is maar een zeer uitgelezen effect veroorzaakt.

Roken

Het roken van een vloer gebeurde van oudsher met ammoniak wat reageerde op de tannine ( Looizuur ) in eiken hout het geen een vergrijsd of verbruid effect veroorzaakt afhankelijk van de afwerklaag. Deze toepassing is dusdanig belastend voor mens en milieu dat Floormade alleen nog gebruikt maakt van water gedragen producten die volledig milieuvriendelijk zijn. Afhankelijk van de mengverhouding water en rookvloeistof kan men gradaties aanbrengen in het rookeffect, van enkel gerookt tot zeer zwaar gerookt en wordt deze als reactieve voorkleuring toegepast. Na droging en het schuren van de bewerkte vloer wordt deze afgewerkt met een gekozen afwerklaag.

roken van houten planken

Vergrijzen

Dit is een nieuwe bewerkingstechniek gebaseerd op het zelfde principe als de rooktechniek op waterbasis en 100% milieuvriendelijk waarmee van heel lichtgrijs tot diep grijze reactieve voorkleuren van het hout kan worden verkregen, deze vloeren worden na schuren afgewerkt met de gekozen afwerklaag.

vergrijzen van houten planken

Olie afwerking

In de oliesystemen werken we met de volgende A-merken, Monocoat, Royl van Rigo, Pallmann, Loba en Floorservice. Deze olieleveranciers hebben zowel een 1 componenten als 2 componenten oliesysteem echter gaat onze voorkeur uit naar 2 componenten systemen omdat Floormade op deze oliën met onze oliemachine 15 jaar garantie kan geven bij normaal gebruik en regulier uitgevoerd onderhoud.

Lak afwerking

In de watergedragen laksystemen welke wij door middel van een spraymachine aanbrengen, en daarmee de gewenste laagdikte ruim halen, kennen we 1 component en 2 component systemen welke in combinatie met diverse soorten grondlak gebruikt worden door onze productie. Door de keuze van de grondlak zijn de mogelijkheden onbeperkt

lakafwerking houten vloer

Eigen fabricage

Wij bewerken de houten planken die wij inkopen volledig zelf en werken deze ook zelf af, waardoor wij de houten vloer perfect naar wens kunnen leveren en de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Onze houten vloeren zijn samengestelde vloeren die bestaan uit planken met een multiplex onderlaag (half-fabricaat multiplank) en een houten toplaag. Deze toplaag is vaak eikenhout, maar is ook mogelijk in afromosia, afzelia doussie, jatoba, kambala, maple (esdoorn), merbau, Amerikaans noten, sucupira, wenge en teak.

Klaar voor levering!

Als de planken bewerkt, afgewerkt en droog zijn, worden ze verpakt en zijn ze klaar om gelegd te worden. We leggen ze voor je klaar in ons magazijn als je ze af wilt komen halen, maar we kunnen ze ook voor jou op locatie leveren tot in de juiste kamer. Zo kan je zo snel mogelijk uw klus klaren.

Specifieke wensen?

Heb je specifieke wensen aangaande een houten vloer? Moet je de vloer van een klant aanhelen en ben je op zoek naar de juiste planken? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op, want voor welke vloeruitdaging je ook staat, wij hebben een oplossing!

Neem contact op