Houten vloeren

Uit onze voorraad houten vloeren kunnen we snel een enorme mogelijkheid aan houten vloeren van de hoogste kwaliteit leveren. Onze houten vloeren zijn samengestelde vloeren die bestaan uit planken met een multiplex onderlaag (half-fabricaat multiplank) en een houten toplaag. Je kan je eigen vloer bij ons samenstellen, of kiezen uit onze voorraad.

Bewerking en afwerking

Naast de sortering, breedte, dikte, legpatronen en uitvoeringen van alle vloeren welke wij kunnen leveren hebben we ook een eigen fabricage afdeling waarbij vanuit het onbehandelde vloerdelen wij vloeren costum made produceren in de door de consument gewenste mogelijkheden.

Stel je eigen vloer samen
opties voor het bewerken van houten vloer

Schaven

Bij het schaven wordt de toplaag door de schaafmachine met enkele tiende millimeters dunner gemaakt, waardoor een zeer eigen uitstraling wordt verkregen. De doussé tekening komt veel beter tot uitdrukking en rond de noesten (mits aanwezig in het hout) wordt het kruisdraad gebroken, waardoor deze techniek in combinatie met andere bewerkingen veel gebruikt wordt om vloeren er ouder of sleetser uit te laten zien.

Borstelen

Als een vloer wordt geborsteld, wordt het zachtere zomerhout deels machinaal verwijderd door messingborstels, waardoor er een sterke tekening komt in de houtstructuur. Dit in combinatie met gepigmenteerde afwerking levert zeer speciale effecten en diepere kleuringen op. Het borstelen kan van zeer licht tot zeer zwaar, al naar gelang de consument dit wenst en afhankelijk van welke uitstralingen moeten worden gerealiseerd.

Verouderen

Hierbij wordt de vloer bewust beschadigd om een gebruikte uitstraling te realiseren. Dit kan in vele gradaties van heel licht tot extreem zwaar, waarbij zelfs handmatig de scheuren en open noesten worden ontsplinterd en afgerond. De basis veroudering gebeurt met de verouderingsmachine, welke als voordeel heeft dat de veer en groef niet beschadigd worden, waardoor de passing geen problemen oplevert. Een andere manier van verouderen is kantveroudering, hetgeen een handmatig werkje is, maar een zeer uitgelezen effect heeft.

Roken

Het roken van een vloer gebeurde van oudsher met ammoniak wat reageerde op de tannine (Looizuur) in eikenhout, hetgeen een vergrijsd of verbruid effect veroorzaakt, afhankelijk van de afwerklaag. Deze toepassing is dusdanig belastend voor mens en milieu dat Floormade alleen nog gebruikt maakt van watergedragen producten die volledig milieuvriendelijk zijn. Afhankelijk van de mengverhouding water en rookvloeistof kan men gradaties aanbrengen in het rookeffect, van enkel gerookt tot zeer zwaar gerookt. Deze wordt als reactieve voorkleuring toegepast. Na droging en het schuren van de bewerkte vloer wordt deze afgewerkt met een gekozen afwerklaag.

roken van houten planken

Vergrijzen

Dit is een nieuwe bewerkingstechniek gebaseerd op hetzelfde principe als de rooktechniek: op waterbasis en 100% milieuvriendelijk. Hiermee kan van heel lichtgrijs tot diepgrijze reactieve voorkleuren van het hout worden verkregen. Deze vloeren worden na schuren afgewerkt met de gekozen afwerklaag.

vergrijzen van houten planken

Olie afwerking

In de oliesystemen werken we met de volgende A-merken: Monocoat, Royl van Rigo, Pallmann, Loba en Floorservice. Deze olieleveranciers hebben zowel 1-componenten als 2-componenten oliesystemen. Onze voorkeur gaat echter uit naar de 2-componenten systemen, omdat Floormade op deze oliën met onze oliemachine 15 jaar garantie kan geven bij normaal gebruik en regulier uitgevoerd onderhoud.

Lak afwerking

In de watergedragen laksystemen, welke wij door middel van een spraymachine aanbrengen en daarmee de gewenste laagdikte ruim behalen, kennen we 1-component en 2-component systemen, welke in combinatie met diverse soorten grondlak gebruikt worden door onze productie. Door de keuze van de grondlak zijn de mogelijkheden onbeperkt.

lakafwerking houten vloer

Houten vloeren op voorraad

Bekijk de hele collectie

Eigen fabricage

Wij bewerken de houten planken die wij inkopen volledig zelf en werken deze ook zelf af, waardoor wij de houten vloer perfect naar wens kunnen leveren en de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Onze houten vloeren zijn samengestelde vloeren die bestaan uit planken met een multiplex onderlaag (half-fabricaat multiplank) en een houten toplaag. Deze toplaag is vaak eikenhout, maar is ook mogelijk in afromosia, afzelia doussie, jatoba, kambala, maple (esdoorn), merbau, Amerikaans noten, sucupira, wenge en teak.

Klaar voor levering!

Als de planken bewerkt, afgewerkt en droog zijn, worden ze verpakt en zijn ze klaar om gelegd te worden. We leggen ze voor je klaar in ons magazijn als je ze af wilt komen halen, maar we kunnen ze ook voor jou op locatie leveren tot in de juiste kamer. Zo kan je zo snel mogelijk jouw klus klaren.

Specifieke wensen?

Heb je specifieke wensen aangaande een houten vloer? Moet je de vloer van een klant aanhelen en ben je op zoek naar de juiste planken? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op, want voor welke vloeruitdaging je ook staat, wij hebben een oplossing!

Neem contact op