Een pvc vloer onderhouden: zo ga je te werk

Een pvc vloer leggen is kiezen voor een vloer die nauwelijks onderhoud nodig heeft. Pvc vloeren staan erom bekend dat ze jarenlang meegaan zonder intensief of kostbaar onderhoud, en zien er vaak jaren later nog uit alsof ze net gelegd zijn. Maar zelfs de meest onderhoudsvriendelijke vloeren hebben af en toe wat onderhoud nodig, om ze schoon te houden of ze simpelweg te beschermen tegen veroudering en potentiële beschadigingen.

Benieuwd wat je na het leggen van een pvc vloer kan doen om die unieke uitstraling te behouden? Bij Floormade hebben we een praktische gids voor je opgesteld, vol informatie om een pvc vloer goed te verzorgen. Inclusief tips voor de juiste onderhoudsproducten!

Lees er alles over via deze button:

Meer over een pvc vloer onderhouden

Dagelijks en periodiek onderhoud

Door een wekelijkse schoonmaakroutine erop na te houden, vermijd je al een groot deel van de risicofactoren die beschadigingen aan de vloer kunnen opleveren. Goed stofzuigen en dweilen vallen daarom onder dagelijks of wekelijks onderhoud van een pvc vloer. Eens per jaar of half jaar een periodiek onderhoud uitvoeren bevordert daarnaast de uitstraling van de vloer en zorgt voor een nieuwe vuilafstotende laag.

ambiant pvc vloer(en)

Schade voorkomen: beter dan genezen

Ook bij pvc vloeren geldt dat de meeste beschadigingen veroorzaakt worden door schuivende meubels die krassen achterlaten in de vloer. Dit kan makkelijk voorkomen worden door vilt onder meubelpoten te plaatsen en te werken met beschermende matten. In de gids voor pvc onderhoud vind je daarom ook tips voor slimme vloerbeschermingsproducten!

Lees de complete gids over pvc vloeren onderhouden