Tips voor het onderhouden van een houten vloer

Als een houten vloer eenmaal gelegd is, wil je er alles aan doen om de uitstraling van de vloer zo mooi te houden als op de eerste dag. Regelmatig onderhoud is dan onmisbaar: met de juiste behandeling kan een houten vloer niet alleen jarenlang mee, je beschermt hem ook tegen beschadigingen en verwijdert bestaande vlekken en slijtageplekken. Hoe je een houten vloer het beste kunt onderhouden, is afhankelijk van het type vloer waar je mee te maken hebt. Gaat het om een lakvloer, natuurolievloer, een reactieve olievloer of hardwax olievloer?

Voor ieder type vloer hebben we een uitgebreide handleiding voor je klaarstaan, inclusief handige onderhoudsproducten die precies aansluiten bij het type vloer dat je onder handen neemt. Dit maakt het onderhoud van een houten vloer echt kinderspel!

Lees er alles over via deze button:

Bekijk onze handleiding ‘Houten vloer onderhouden’

Dagelijks onderhoud, periodiek onderhoud of een complete renovatie

In het onderhoud van een houten vloer onderscheiden we verschillende soorten: dagelijks onderhoud is het reguliere onderhoud dat minstens elke week uitgevoerd moet worden. Vaak gaat het hier om simpele handelingen als stofzuigen en dweilen. Eens in de zoveel maanden is het handig om periodiek onderhoud uit te voeren: vaak gaat dit om een intensieve reiniging en een laag nieuwe polish of onderhoudsolie. En is de vloer aan groter onderhoud toe, bijvoorbeeld door beschadigingen of ouderdom? Dan wordt het tijd voor een renovatie: dit betekent het schuren en opnieuw behandelen van de vloer.

Ook voor onderhoud van pvc- of laminaatvloer

Heb je te maken met een pvc- of laminaatvloer die onderhoud vereist? Ook daarvoor geeft onze handleiding handige tips en trucs. Pvc en laminaat zijn nog altijd populaire vloeren, die ook het beste tot hun recht komen door regulier onderhoud met behulp van de juiste producten.

Vloerbescherming

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom vind je in onze handleiding ‘Houten vloer onderhouden’ ook slimme producten waarmee je schade aan je vloer kunt voorkomen. Bijvoorbeeld vilt en viltglijders, schoonloopmatten en bureaustoelplaten.

Lees de complete handleiding