UZIN NC 110 gipsegalisatie

  • Snel hard en beloopbaar
  • Goed vloeiend en verpompbaar
  • Ergonomische 20-kg verpakking

zak à 20 kg

Vanaf 14 zakken 24,12  23,64-2%
Vanaf 27 zakken 24,12  23,16-4%
Vanaf 54 zakken 24,12  22,31-7.5%

Hulp en advies

Wij helpen je de juiste producten te vinden voor jouw klus!

Offerte aanvragen
Over dit product

De voorbereiding van de ondergrond is de meest belangrijke stap bij de constructie van een perfecte vloer. UZIN biedt hoogwaardige speciale dekvloeren, primers, egalines, ondervloeren en speciaalproducten om een optimale en veilige basis te kunnen leggen voor een perfecte ondergrond.

Uzin egaline staat bekend om zijn uitstekende vloeiing en zijn zelfnivellerende vermogen. Dit maakt het ideaal voor het egaliseren van vloeren en het corrigeren van oneffenheden. Egaline moet in principe altijd toegepast worden op het moment dat je een vloer verlijmd wilt installeren en daarmee belangrijk voor het creëren van een vlak en glad oppervlak als basis voor je vloer.

UZIN NC 110 gipsegalisatie is spanningsvrij egaliseren met de nieuwste technologie. Goed vloeiende egalisatie met calciumsulfaat bindmiddel voor laagdiktes tot 50 mm.

Meer weten over egaliseren van vloeren?

Toepassing

Gebruik als hoogwaardige uitvlakmassa voor diverse soorten vloerbedekking. Of op nieuwe ondergronden bijv. anhydriet vloeren en renovatie ondergronden bijv. op watervaste lijm- en egalisatieresten.

Eigenschappen

  • Speciaal voor calciumsulfaat gebonden ondergronden
  • Voor laagdiktes van 1 – 50 mm
  • Nagenoeg spanningsvrij
  • Bevat geen cement, dus pH-neutraal
  • EMICODE EC1 PLUS / Egalisatie op gipsbasis
Extra informatie
Merk

UZIN

Soort

Egalisatie

Vloerverwarming/-verkoeling

Geschikt

Ondergrond

Hout, Beton, Zand/cement, Tegels/natuursteen, Magnesiet, Fermacell, Anhydriet/gips

Droging

Normaal

Laagdikte egalisatie

> 30 mm

Besteleenheid

20 kg

Voorbereiding

– De ondergrond moet druk- en vormvast, blijvend droog, schoon en vrij van scheuren en stoffen zijn die afbreuk kunnen doen aan de hechting.
– Calciumsulfaat gietdekvloeren ontdoen van eventuele zwakke lagen door b.v. staalborstelen en/of schuren. De gemeten droge, zuivere en goed gestofzuigde ondergrond eerst voorstrijken. Een goede voorstrijklaag zorgt voor een goede hechting.
– Daarnaast is ze ook belangrijk om te voorkomen dat het water uit de verse massa direct wordt opgenomen door de ondergrond, wat resulteert in een sterk verminderde vloei. Tevens zorgt de voorstrijk, als deze goed droog is, voor het „dichten” van de ondergrond, zodat zgn. luchtkraters en pinholes in de uitgeharde egalisatielaag worden geminimaliseerd.

Verwerking

Stap 1:
Mengverhouding: Ca. 4,4 liter zuiver koud water per 20 kg poeder UZIN NC 110. De aangegeven hoeveelheid water in een schone UZIN Mengkuip gieten.
Mechanisch mengen m.b.v. een UZIN Korfmenger. Het poeder hier geleidelijk aan toevoegen tot een homogene, klontervrije massa is ontstaan.

Stap 2:
Het gemengde materiaal op de ondergrond gieten en verdelen met een vlakspaan of UZIN egaliseerrakel.

Stap 3:
Stekelen met de UZIN Stekelroller levert een optimaal resultaat. Stekel direct na het aanbrengen. De uitgeharde en droge egalisatie niet schuren. Mocht dit wel nodig blijken, dan vervolgens zeer goed stofzuigen.

Stap 4:
Zo nodig het oppervlak voor het lijmen eerst met UZIN PE 360 PLUS** voorstrijken, 1:1 verdund met water. De voorstrijk zo dun mogelijk aanbrengen en min. 1 uur laten drogen.

Downloads

Technische informatie
UZIN NC 110 NL

Veiligheidsinformatie
NC110NL_