Traditioneel parket

Traditioneel parket is het fundament van alle parketvloeren. Deze vloeren worden al honderden jaren op een ambachtelijke manier gelegd. Op authentieke wijze wordt het parket geplaatst, vastgespijkerd en verlijmd op een speciaal daarvoor geplaatste ondervloer. Deze legwijze is al honderden jaren oud en kenmerkt zich door deze unieke bevestigingsmethode.

Meer informatie opvragen

Verschillende soorten traditioneel parket bij Floormade

Bij Floormade vind je traditioneel parket van verschillende houtsoorten. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Waaronder tapis vloeren, bourgogne en verschillende soorten patroonvloeren.

Tapis vloeren

Traditioneel parket wordt ook wel tapis vloer genoemd en is het echte, ambachtelijke werk. Tapis is het Franse woord voor tapijt. Op ambachtelijke wijze worden de tapis deeltjes als het ware als een laag tapijt stuk voor stuk geplaatst en vastgespijkerd en verlijmd op de ondervloer.

Wie kiest voor een tapis vloer is verzekerd van een prachtige vloer die jaren meegaat. Met een eigentijdse uitstraling. En door de authentieke legwijze is de vloer vast verbonden aan het huis. Bij een tapis vloer zijn de strookjes meestal tussen de 7 en 9 cm breed en 6.3 mm dik.

Meer informatie opvragen

Bourgogne vloeren

Een parketvloer van Bourgogne bestaat uit brede, massieve en onverslijtbare vloerdelen. Deze brede vloerdelen zorgen voor heerlijk, ruimtelijk wooncomfort en hebben een unieke, nostalgische uitstraling. Het verschil met tapis vloeren zit in de dikte en maximale breedte. Bourgogne vloerdelen zijn tussen de 10 tot maar liefst 25 cm breed en hebben een dikte van om en nabij 9 mm.

Meer informatie opvragen

Verschillende patroonvloeren

Tapis vloeren kunnen in veel verschillende patronen worden gelegd, waaronder visgraatmotief, blok, vlecht, Versaille, maar ook in Hongaarse of Weense punt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast de kwaliteit en unieke uitstraling van traditioneel parket is de diversiteit dus ook een goede reden om voor deze vloer te kiezen.

Meer informatie opvragen

Hoe wordt een traditionele parketvloer gelegd?

Allereerst wordt er een houten ondervloer gelegd. Bovenop deze vloer worden vervolgens houten stroken vast gelijmd en genageld. Nadat de vloer is gelegd, wordt deze vlak geschuurd en worden voegen en spijkergaatjes met een speciale voegenkit gedicht. Hierna wordt de vloer nogmaals geschuurd en gepolijst waarna de vloer tot slot kan worden afgewerkt met een olie, lak of wax naar keuze. Deze manier van leggen zorgt er ook voor dat deze vloeren opvallend stil zijn, waardoor nauwelijks loopgeluid wordt geproduceerd.

Vloerverwarming op traditioneel parket?

Een tapis vloer zorgt door de manier van leggen voor een stabiele parketvloer. Een vloer die nauwelijks reageert op temperatuurschommelingen of verschillen in luchtvochtigheid. Massief traditioneel parket met een dikte van 6 of 9 mm is daarom uitermate geschikt voor vloerverwarming, mits er een juiste onderlaag van mozaïek of spaanplaat is geplaatst.

FLOORMADE, groothandel voor de
vloerenlegger, interieurbouwer en meubelmaker

Klant worden bij Floormade?

Ben jij vloerenlegger en ben je geïnteresseerd in onze traditionele parketvloeren van eikenhout? Word dan nu klant van Floormade, dé groothandel in vloeren en benodigdheden. Je profiteert dan meteen van de volgende voordelen:

Neem contact op