Lecol

Vloeren schoonmaken en onderhouden? Kies dan voor de producten van Lecol. Lecol heeft namelijk een breed scala aan producten die hier geschikt voor zijn. Zo heeft Lecol producten ontwikkeld voor geoliede, gelakte en zelfs ook voor laminaat/pvc vloeren. Door het diverse aanbod van Lecol, haal je alles in huis om elke schoonmaak- en/of onderhoudsklus te klaren.

Bekijk onze Lecol producten Lees meer over Lecol

Over Lecol

Lecol is onderdeel van Maiburg. Maiburg heeft zich met Lecol gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van duurzame producten voor het onderhouden en schoonmaken van diverse vloeren. Vele professionele parketleggers en stoffeerders kiezen tegenwoordig voor Lecol. Natuurlijk omdat de duurzame producten van Lecol zorgen voor een betrouwbare, veilige, tijdbesparende afwerking en gemakkelijke onderhoud, maar ook omdat Lecol meer is dan dat.

Lecol staat namelijk voor onder andere persoonlijkheid, waardoor ze de taal van vakmensen spreken. Lecol staat ook voor kracht. De kracht om je zekerheid te garanderen. Ten slotte staat Lecol ook voor kunde. Zo zijn zij dé kenner op het gebied van vloervoorbereiding, -installatie, -afwerking en -onderhoud. Met hun vooruitstrevende producten, uitgebreide kennis en hun persoonlijke benadering helpt Lecol vakmensen om beter te presteren.

ambiant pvc dryback spigato visgraat large

Onze Lecol producten

Ook bij ons in het assortiment mogen de prachtige producten van Lecol niet ontbreken. Daarom hebben wij een ruim aanbod aan Lecol producten voor het schoonmaken en onderhouden van geoliede-, gelakte- en pvc/laminaat vloeren.

Lecol voor geoliede vloeren

Geoliede vloeren worden voornamelijk van binnenuit beschermd tegen vocht, vuil, etc. Daardoor wordt het schoonmaken en onderhouden van geoliede vloeren nog wel eens als lastig ervaren. De producten van Lecol brengen hier verandering in. Zo breng je met de Lecol soap een beschermende zeeplaag aan op de vloer. De beschermende zeeplaag vereenvoudigt de latere schoonmaakbeurten en voorkomt de hechting van vuil en vlekken.

Voor de snelle korte schoonmaak raden wij je de Lecol clean aan. Lecol clean is namelijk een mild, huid- en materiaalvriendelijk geconcentreerd reinigingsmiddel voor geoliede en gelakte vloeren, maar ook voor tegels, wanden, ramen en kunststofvloeren. Eén van de voordelen van Lecol clean is dat de oppervlaktes niet nagespoeld of drooggewreven hoeven te worden, met uitzondering van glas.

Geoliede vloeren onderhouden doe je met de Lecol oil care. Lecol oil care is oplosmiddelvrij en vrij van zepen, waardoor het een uitstekend resultaat geeft en de matte optiek van een geoliede vloer behouden blijft. Daarentegen is Lecol oil care niet geschikt voor hardwasolie vloeren, UV geoliede vloeren of gelakte vloeren. Voor hardwasolie en UV geoliede vloeren raden we je de Lecol conditioner aan. Met de Lecol conditioner breng je een beschermlaag aan die oppervlakkige krasjes dicht zet. De vloer is na behandeling weer beter beschermd tegen vuil en vlekken.

Bekijk alle Lecol producten voor geoliede vloeren

Lecol voor gelakte vloeren

Gelakte vloeren verschillen op vele vlakken van geoliede vloeren en daarom heb je vaak totaal verschillende producten nodig. Kies je voor Lecol, dan is dit niet nodig voor de korte snelle schoonmaakbeurten. Lecol Clean is namelijk te gebruiken voor zowel geoliede vloeren als voor gelakte vloeren.

In andere gevallen, zoals periodieke en grote onderhoudsbeurten is het wél nodig om de specifieke Lecol producten voor gelakte vloeren te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de Lecol care cleaner voor het wekelijks reinigen en onderhouden van gelakte vloeren. De vrijwel onzichtbare beschermfilm die achtergelaten wordt, voorkomt de hechting van vuil en vlekken en maakt de Lecol care cleaner ook zeer geschikt voor extreem mat gelakte vloeren.

Voor de grotere onderhoudsbeurten maak je gebruik van diverse Lecol polishes, elk met zijn eigen kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan de anti-slip polish van Lecol, die een anti-slip laag achterlaat op de vloer. Voor een hoog elastische beschermingsfilm, die zeer goed bestendig is tegen mechanische belastingen, vuil- en rubberstrepen afstotend en veegvast is, maak je gebruik van de Lecol master polish of de Lecol easy polish.

Bekijk alle Lecol producten voor gelakte vloeren

Lecol voor pvc & laminaat

Pvc- en laminaatvloeren schoonmaken en onderhouden? Ook dat doe je met de producten van Lecol. Zo maak je voor de wekelijkse schoonmaak van pvc vloeren gebruik van de Lecol pvc cleaner. De pvc cleaner is een milde, huid- en materiaalvriendelijke reiniger met een aangename geur, die vuil en vlekken gemakkelijk oplost. Voor het grotere onderhoud van pvc vloeren raden we je de pvc polish van Lecol aan. Maak bij een laminaatvloer gebruik van de Lecol laminaatreiniger.

Bekijk alle Lecol producten voor gelakte vloeren

Lecol removers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om direct te beginnen met het onderhoud. Dan dient de vloer eerst voorbereid te worden. In de meeste gevallen betekent dit dat de vloer vrij moet zijn van onder andere vuil, vlekken, en/of oude olie-, was- of laklagen. Om dit snel en effectief te doen heeft Lecol diverse removers/intensive cleaners ontwikkeld. Deze producten zorgen ervoor dat de vloer klaar is om behandeld te worden met bijvoorbeeld een polish of onderhoudsolie. Daarnaast zorgen de removers/intensive cleaners er ook voor dat de polish of onderhoudsolie beter hecht.

Floormade: Het gemak van kwaliteit!

Heb jij een parket- of vloerenzaak of ben jij vloerenlegger, interieurbouwer, meubelmaker, aannemer, architect of heb je een klusbedrijf en ben je geïnteresseerd in onze producten en advies? Word dan nu klant van Floormade, dé groothandel in vloeren en benodigdheden. Je profiteert dan meteen van de volgende voordelen:

Word klant

Sinds 1883

Al meer dan 130 jaar is Hultafors een toonaangevend merk als het gaat om betrouwbare handgereedschappen. Het begon allemaal met een ontwerp dat nu de wereldberoemde duimstok is. Verder heeft Hultafors zich door de jaren heen gespecialiseerd in het maken van handgereedschappen voor meten, markeren, snijden, slaan en nivelleren, evenals wrikken en slopen. Hultafors staat voor betrouwbaarheid en precisie. Daarmee maakt het gereedschappen waar je op kunt vertrouwen.

Word klant van Floormade!

Heb jij een parket- of vloerenzaak of ben jij vloerenlegger, interieurbouwer, meubelmaker, aannemer, architect of heb je een klusbedrijf en ben je geïnteresseerd in onze producten en advies? Word dan nu klant van Floormade, dé groothandel in vloeren en benodigdheden. Je profiteert dan meteen van de volgende voordelen:

Word klant