Wanneer is een geluiddempende ondervloer verplicht?

schoenen op houten vloer

Het komt regelmatig voor dat in appartementen een geluiddempende ondervloer van minimaal 10dB verplicht is. Wat betekent dit precies? En welke ondervloeren kun je dan het beste kiezen?

Voordelen geluiddempende ondervloer

De tijd dat iedereen vloerbedekking in in het hele huis liet leggen is voorbij, tenzij iemand heel erg van stofzuigen houdt natuurlijk. Wij zien in ieder geval dat vrijwel iedereen kiest voor een harde vloer als hout, laminaat of PVC.

Naast een heleboel voordelen, kennen deze vloeren een nadeel ten opzichte van vloerbedekking: contactgeluid. In appartementen kunnen onderburen hier flink last van hebben. Gelukkig is daar een prima oplossing voor: een geluiddempende ondervloer.

Geluiddempende ondervloer verplicht?

In veel gevallen is een geluiddempende ondervloer verplicht voor woningen met onderburen. Het staat bijvoorbeeld in het reglement van het appartementencomplex óf het is binnen een VvE afgesproken. Vaak gaat het om een ondervloer 10dB en in sommige gevallen is een TÜV gecertificeerde ondervloer 10dB vereist. Dit betekent dat de ondervloer door een geaccrediteerd meetinstituut, TÜV Rheinland, is getest.

Wat betekent 10dB?

10dB staat voor: decibel 10. Een geluiddempende ondervloer 10dB moet het geluid dus met 10 decibel verlagen. Dit wordt getest in combinatie met een bovenvloer, op een betonnen referentie vloer.

Welke geluiddempende ondervloer is wanneer geschikt?

In onze webshop vind je verschillende 10dB ondervloeren. Zo vind je altijd de perfecte ondervloer voor jouw klant.

WEBSHOP

PVC, laminaat en parket (TÜV gecertificeerd)

De ‘Blue Line Heat+’ is de ideale geluiddempende ondervloer voor PVC, maar ook geschikt voor laminaat en parket. Deze ondervloer is TÜV gecertificeerd én goed te combineren met vloerverwarming. Een generieke ondervloer dus die veel gebruikt wordt.

MEER OVER BLUE LINE HEAT

Ook de Woodstep Rubber 2.7mm is te gebruiken bij parket, laminaat en pvc. Door zijn zware gewicht zorgt deze ondervloer voor een zeer hoge demping van zowel loopgeluid en contactgeluid. Daarnaast is de Woodstep geschikt voor zowel vloerverwarming als vloerverkoeling.

Meer over woodstep
floormade blue line
floormade goldpack

PVC, visgraat en hongaarse punt

Voor het leggen van PVC heb je een stevige ondervloer nodig, zoals de ‘Gold Pack’. Deze geluiddempende ondervloer is ook uitermate geschikt voor het leggen van visgraat- en hongaarse punt patronen. Ook deze ondervloer is geschikt voor vloerverwarming.

MEER OVER GOLDPACK

Laminaat of parket

Kiest jouw klant voor laminaat of parket? Dan volstaat de ‘Red Line’. Deze geluiddempende ondervloer is voorzien van PE-folie dat de vloer beschermd tegen vocht van onderuit. Wij adviseren dit met name bij nieuwbouw huizen en kelders, wanneer er mogelijk nog vocht in de ondergrond zit. Deze ondervloer is ook geschikt voor vloerverwarming.

MEER OVER RED LINE
floormade isogold

Laminaat en parket (egaliserend)

Ondervloer ‘Isogold’ heeft naast geluidsdemping en isolatie ook een egaliserende functie van 2mm. Ook deze ondervloer beschermt tegen vocht van onderuit, maar is in tegenstelling tot ‘Red Line’ niet geschikt voor vloerverwarming.

MEER OVER ISOGOLD
Laminaat en parket

Laminaat en parket
(grote oneffenheden)

Heeft de betreffende vloer grote oneffenheden? Kies dan voor ‘Ondervloerplaat 10 mm’. Deze 10 mm dikke, geluiddempende platen werken extra egaliserend en zijn zeer geschikt voor harde vloeren, zoals parket en laminaat. Houd er rekening mee dat 10mm te dik is voor vloerverwarming.

MEER OVER ONDERVLOERPLAAT

PVC
(egaliserend)

Net als de ondervloerplaten egaliseert ‘Floorfixx regular’ lastige oppervlakken. Daarnaast is het erg makkelijk te installeren dankzij het sandwichsysteem. ‘Floorfixx regular’ is naast voor laminaat en parket geschikt voor PVC.

MEER OVER FLOORFIXX
floormade klant worden

Word klant van Floormade!

Heb jij een parket- of vloerenzaak of ben jij vloerenlegger, interieurbouwer, meubelmaker, aannemer, architect of heb je een klusbedrijf en ben je geïnteresseerd in onze geluiddempende vloeren en/of advies? Word dan nu klant van Floormade, dé groothandel in vloeren en benodigdheden. Je profiteert dan meteen van de volgende voordelen:

  • Vóór 15:30 besteld = volgende werkdag op locatie
  • Verkoopondersteuning: professioneel advies
  • Nagenoeg alles op voorraad dankzij groot magazijn
KLANT WORDEN