Een tapisvloer is de ideale vloer voor klanten die houden van originaliteit. Met een tapisvloer is het namelijk mogelijk om alle soorten patronen te leggen. Dat komt doordat een tapisvloer een traditioneel parket is. Zo is een tapis parket niet voorzien van een messing-en-groefverbinding, maar moet het net als tapijt aan de ondervloer worden verlijmd of gespijkerd. Met een tapis vloer creëer je een prachtige ambachtelijke vloer voor jouw klanten.
Bekijk onze tapisvloeren Leer meer over tapisvloerenTapisvloer eigenschappen/voordelen
Een tapisvloer is een traditionele parketvloer, wat betekent dat de planken niet voorzien zijn van een messing-en-groefverbinding, waardoor de vloer in alle mogelijke patronen te leggen is. Een ander voordeel van een tapisvloer is dat de planken van massief hout zijn. Een massief houten vloer heeft niet alleen een prachtige uitstraling, maar gaat ook nog eens ontzettend lang mee, mede doordat de vloer meerdere keren te schuren en te renoveren is.
Doordat een tapisvloer aan de ondervloer wordt gelijmd en/of gespijkerd, is de werking van de vloer minimaal, waardoor tapis parket zeer geschikt is voor vloerverwarming. Daarnaast kraakt de vloer niet of nauwelijks. Kortom: met een tapisvloer verzeker jij je klanten van een kwalitatief zeer goede vloer.
In alle mogelijke patronen te leggen
Massief houten vloer
Lange levensduur
Kraakt niet of nauwelijks
Geschikt voor vloerverwarming
Tapisvloer leggen
Tapisvloeren worden op dezelfde manier gelegd/bevestigd als tapijtvloeren, namelijk vastgelijmd en/of -gespijkerd. Voordat het tapis parket gelegd wordt, is het belangrijk om een geschikte tussenvloer te plaatsen. Op de tussenvloer wordt uiteindelijk de tapisvloer bevestigd. Maar voordat je begint met het leggen van tapis parket is het belangrijk om te overleggen met je klanten over welke houtsoort en welk patroon zij het mooist vinden. Komen je klanten er niet uit? Neem ze dan mee naar onze showroom en laat ze alle mogelijkheden zien!
De tussenvloer
De tussenvloer is van groot belang en dient volledig vlak te zijn. Heb je last van een oneffen ondergrond? Dan is het misschien beter om deze te egaliseren. Voor meer informatie over het egaliseren van een vloer verwijzen we je door naar onze blog Egaliseren – zorg voor de perfecte gladde vloer. Als de ondergrond eenmaal vlak is, is het tijd om de tussenvloer te leggen. Voor het maken van de tussenvloer wordt over het algemeen gebruik gemaakt van spaanplaten. Bevestig de platen met lijm of schroeven aan de ondergrond. In sommige gevallen is het nodig om de platen, na bevestiging, licht te schuren. Maak dan gebruik van de juiste schuurmachines en de juiste toebehoren.
Tapis parket leggen
Nadat de ondervloer gereed is gemaakt, is het tijd om de tapis planken te leggen. Breng met een lijmkam een egale laag lijm op de tussenvloer aan. Daarna leg je de tapisplanken in het gewenste patroon op de tussenvloer. Ga zorgvuldig te werk en zorg dat de planken mooi op elkaar aansluiten, zodat er geen spleten of kieren ontstaan. Spijker met behulp van een tacker de planken eenvoudig en snel vast aan de tussenvloer.
Tip! Naast tapisvloeren van massief hout is het ook mogelijk om een tapisvloer te leggen met pvc, laminaat of vinyl. Benieuwd naar de mogelijkheden of vragen over het leggen hiervan? Neem dan gerust contact met ons op.
Tapisvloer patronen
Met een tapisvloer is het mogelijk om allerlei verschillende patronen te leggen, waardoor je klanten niet verbonden zitten aan een standaard vloer met een standaard patroon. Denk bijvoorbeeld aan het zeer populaire visgraatpatroon of het klassieke strokenpatroon, maar ook aan patronen als de Hongaarse punt, het kubuspatroon, het blokpatroon en meer.
Tapisvloer en vloerverwarming
Er zijn altijd veel vragen over of een houten vloer wel geschikt is voor vloerverwarming. Dit is volledig te begrijpen, want hout is namelijk een natuurproduct dat krimpt en uitzet door warmte en vocht. Doordat tapisvloeren op een tussenvloer worden bevestigd met lijm en/of spijkers is de werking van het hout minimaal, waardoor het geschikt is voor vloerverwarming.
Wel is het belangrijk dat de luchtvochtigheid constant rond de 60% zit. Dit minimaliseert het uitzetten en krimpen van het hout. Met een nauwkeurige hygrometer meet je de luchtvochtigheid op. Is de luchtvochtigheid te hoog, te laag of niet constant? Dan is het aan te bevelen om een luchtbevochtiger te nemen. Een luchtbevochtiger zorgt namelijk voor de juiste luchtvochtigheid.
Meer weten over houten vloeren en vloerverwarming?
Neem dan een kijkje in onze blog Vloerverwarming met een houten vloer, kan dat?
Tapisvloeren bij Floormade
Bij Floormade ben je altijd verzekerd van hoogwaardige producten tegen eerlijke prijzen. Dat geldt dus ook voor onze tapisvloeren. De vloeren zijn in verschillende diktes, lengtes en breedtes te verkrijgen. Daarnaast kunnen jij en je klanten kiezen uit veel verschillende houtsoorten. Zo zit er altijd een geschikte tapisvloer voor je klant tussen. Hieronder vind je een selectie van houtsoorten, maar neem gerust contact op om te informeren naar alle mogelijkheden.
Tapisvloeren van:
- Afzelia doussie
- Beuken blank
- Beuken gestoomd
- Eiken
- Jatoba
- Kambala
- Merbau
- Wenge
Word nu klant van Floormade
Heb jij een parket- of vloerenzaak of ben jij vloerenlegger, interieurbouwer, meubelmaker, aannemer, architect of heb je een klusbedrijf en ben je geïnteresseerd in onze producten en advies? Word dan nu klant van Floormade, dé groothandel in tapisvloeren en benodigdheden. Je profiteert dan meteen van de volgende voordelen:
Snelle levering door heel Nederland
Verkoopondersteuning: professioneel advies
Nagenoeg alles op voorraad dankzij groot magazijn
Showroom voor jou en je klanten
Terug naar het nieuwsoverzicht