Pvc vloeren betonlook: modern & onderhoudsvriendelijk

PVC dryback piazzo

Een rustieke vloer hoeft allang niet meer oncomfortabel te zijn. Sterker nog: pvc vloeren in betonlook zijn op dit moment één van de meest verkochte vloeren naast ons assortiment houten vloeren! Ze zijn het moderne antwoord op een industriële vloer in je huis laten plaatsen: de looks van beton, maar niet de hardheid, het kille gevoel en je hoeft geen klankkast te maken van je woonkamer.

Integendeel: een pvc vloer in betonlook is aangenaam om op te lopen, werkt geluiddempend en is bestand tegen vocht, slijtage en andere uitdagingen in het dagelijks leven. Wat maakt pvc vloeren in betonlook nog meer zo populair, en welke keuzes heb je? We nemen het met je door in dit artikel.

Stoer en industrieel, met een hoogwooncomfort

Je zult het vast gemerkt hebben in gesprekken met je klant: een betonlook vloer is momenteel mateloos populair. Steeds meer mensen gaan voor dat robuuste van een industriële vloer. Het geeft je huis onmiskenbaar karakter en uitstraling mee: de subtiele grijstinten van een betonlook vloer combineren bovendien uitstekend met nagenoeg iedere interieurstijl.

Maar… echt beton voelt natuurlijk niet echt comfortabel aan, en is ook niet zo makkelijk in het onderhoud. Precies daarom is de pvc vloer in betonlook uitgevonden! Deze vloeren zijn in tegenstelling tot echt beton wel geschikt voor dagelijks gebruik, en brengen veel wooncomfort en onderhoudsgemak met zich mee.

De voordelen van betonlook pvc boven echt beton

Pvc vloeren in betonlook bieden tal van voordelen ten opzichte van echt beton laten plaatsen in huis. Naast het overduidelijke comfortverschil is er bij betonlook pvc geen kans op uitzetten, krimpen en scheuren, wat bij echt beton wel kan voorkomen. Daarnaast zijn pvc vloeren met een betonlook beter bestand tegen vlekken en slijtage; op echt beton kunnen zuur en vet namelijk vervelende vlekken nalaten. Ook werkt betonlook pvc geluiddempend: ideaal bij stampende kindervoetjes, een appartement of een gehorig huis.

Bij het plaatsen van een nieuwe vloer is de dikte ook van belang: waar een echte betonvloer vaak wel 7 cm dikte vraagt, heeft een pvc vloer in betonlook vaak maar minder dan een centimeter dikte nodig. Dat scheelt nogal met de aansluiting op deuren en drempels!

PVC dryback piero is niet voor niets een gewilde keuze van consumenten.

De hoge kwaliteit van betonlook pvc

De tijd dat een pvc vloer in betonlook eruitzag als een vinylvloer, is definitief voorbij. Vooraanstaande merken maken gebruik van steeds meer geavanceerde technieken die je vloer er niet alleen uit laten zien als een betonvloer, ze laten het oppervlak ook daadwerkelijk zo aanvoelen. Door de oppervlaktestructuren van beton te imiteren met register embossing en de vloer een unieke matte finish te geven, is het net alsof je naar echt beton staat te kijken. Alleen door de warmte aan je voeten merk je het verschil!

Wanneer kiezen voor een pvc vloer in betonlook?

In een wereld waar een houten of houtlook vloer nog altijd dominant is, is de keuze voor een betonlook vloer nog altijd een gewaagde. Veel mensen zijn bang dat het hard of kil overkomt, of dat het warmte wegneemt uit hun interieur. Toch hoeft dat helemaal niet zo te zijn! Een stoere grijze, zandkleurige of grijsbruine vloer kan net dat missende element zijn in een modern interieur. En met pvc lever je nooit in aan wooncomfort!

Wij raden een pvc vloer in betonlook aan als je klant…

  • … een stoere, robuuste touch in zijn interieur wil aanbrengen
  • … niet erg gecharmeerd is van hout op de vloer
  • … een onderhoudsvriendelijke vloer wil, die makkelijk schoon te houden is
  • … extra geluiddemping zoekt, of met vloerverwarming of -verkoeling werkt
  • … in het hele huis dezelfde vloer wil leggen (incl. natte ruimtes).

Verschillende pvc vloeren in betonlook

De ene pvc vloer in betonlook is de andere niet. Als je klant eenmaal besloten heeft dat hij zich op pvc vloeren in betonlook wil gaan oriënteren, is er nog een heleboel om uit te kiezen! De manier van leggen kan een verschil maken in de uiteindelijke uitstraling, en ook kunnen verschillende kleuren en patronen telkens een heel ander eindresultaat opleveren.

Door ze te helpen navigeren door alle opties die er zijn, weet je zeker dat jouw klant een betonlook pvc kiest waar ze jaren later nog steeds blij mee zijn. Luister goed naar hun wensen en de eisen die zij stellen aan hun nieuwe vloer.

Verschillende legstijlen

Als vloerenprofessional kan jij het beste inschatten welke legstijl het beste bij je komende project past. Pvc vloeren in betonlook zijn op verschillende manieren te plaatsen: je kunt ze verlijmen met de ondergrond, of zwevend leggen. Afhankelijk van de wensen van je klant en het gewenste eindresultaat beslis je samen welke legstijl het beste bij hen past.

Klik pvc betonlook

Een populaire keuze is klik pvc in betonlook. Dit type pvc vloer is eenvoudig te installeren door de klikverbindingen tussen de planken. Hierdoor ontstaat een stevige en stabiele vloer die geschikt is voor verschillende ruimtes. Door dit betonlook pvc zwevend te leggen, kan hij bovendien makkelijk meeverhuisd worden naar een volgend adres!

Ons klik pvc in betonlook

Plak pvc betonlook

Wil je jouw pvc vloer in betonlook liever verlijmen met de ondergrond voor een strak en nagenoeg naadloos resultaat? Dan is plak pvc in betonlook de juiste keuze voor jouw project. De flexibele planken zijn in nagenoeg elk patroon te leggen en makkelijk op maat te snijden. Ideaal voor pvc in betonlook met naadloos effect!

Ons plak pvc in betonlook

Spelen met kleur en met patronen

PVC dryback piazzo XL
ambiant laminaat beton
ambiant pvc dryback concrete

Naast de legstijl is ook de keuze in kleur en patroon van groot belang voor het uiteindelijke effect van een pvc vloer in betonlook. Voor een strakke, moderne uitstraling kan een lichte grijstint de juiste keuze zijn, terwijl een warmere kleur met meer bruin erin meer gezelligheid en sfeer toevoegt aan de ruimte. Het is maar net waar jouw klant naar op zoek is!

Hetzelfde geldt voor de patronen in de tegel zelf: veel kleurvariatie geeft diepte aan de vloer, terwijl een nagenoeg effen patroon een meer ruimtelijk effect geeft. Overweeg deze keuzes dus goed voor jullie een pvc vloer in betonlook kiezen!

Onze merken betonlook pvc

Bij Floormade merken we dat pvc vloeren in betonlook erg in trek zijn. En wij willen jou als vakman natuurlijk alle opties bieden om aan je klantvraag tegemoet te komen! We leveren daarbij nooit in op kwaliteit: de pvc vloeren in betonlook die je terugvindt in ons assortiment, komen van topmerken die een optimale kwaliteit kunnen garanderen. Ons betonlook pvc is altijd van de hoogste klasse!

Ambiant pvc vloeren betonlook

Het assortiment pvc vloeren in betonlook van Ambiant is met recht veelzijdig te noemen. Ga je voor een klassieke grijze tint, licht of donker? Of past een sfeervolle bruin- of zandtint beter bij het interieur van jouw klant? Wat jullie ook willen leggen, Ambiant voorziet in al je wensen.

Hun betonlook pvc is te verkrijgen in klik- en in dryback variant, en geeft ieder interieur extra allure. Slijtvaste vloeren van hoge kwaliteit, die een stoer element toevoegen aan iedere ruimte in huis!

Alle ambiant pvc vloeren betonlook

Vtwonen pvc vloeren betonlook

Stijlvolle, rustige pvc vloeren in betonlook, die aansluiten op de laatste woontrends? Je vindt ze in het assortiment van vtwonen. Deze vloeren bieden een unieke basis voor iedere moderne woning die wel een robuuste twist kan gebruiken. Een extra brede tegels, zichtbare en voelbare structuren en unieke subtiele V-groeven: dát maakt de pvc vloeren in betonlook van vtwonen zo bijzonder!

Het is niet voor niets dat je deze vloeren vaak terugziet in woonmagazines en in make-overprogramma’s: de uitstraling en de kwaliteit zijn ongeevenaard. Verkrijgbaar in klik- en in dryback variant en toe te passen in ieder interieur!

Alle vtwonen pvc vloeren betonlook

Hoe laat je pvc in betonlook er naadloos uitzien?

Veel klanten willen een pvc vloer in betonlook die met het blote oog nauwelijks te onderscheiden is van een echte betonvloer. Wil je de uitstraling van een echte betonvloer benaderen, dan is het belangrijk dat er geen naden te zien zijn in de vloer die je gaat leggen. En dat iedere tegel een effen patroon heeft, zodat je geen individuele tegels terugziet in het eindresultaat! Door het gebruik van losse vloerdelen zullen pvc vloeren in betonlook altijd kleine naden vertonen, maar door een slimme legmethode te kiezen kun je deze naden wel minimaliseren.

Welke pvc vloer kies je voor een pvc betonlook naadloos?

Plak pvc in betonlook kun je met enig vakmanschap vaak strakker leggen dan de klik pvc variant: je hebt niet te maken met een klikrand, en door de verschillende stroken strak naast elkaar te plaatsen kun je een nagenoeg naadloos effect bereiken. Hier komen jouw skills als specialist goed van pas! Een slimme truc is daarnaast om te gaan voor een zo groot mogelijke tegel: hoe minder naden er nodig zijn, hoe minder zichtbaar ze ook zijn.

Samengevat

Vraagt je klant dus om een pvc in betonlook met een naadloos effect? Pleit dan voor een plak pvc in betonlook, en steek tijd en energie in het zo strak mogelijk leggen van de vloer. Kies waar je kunt voor een extra grote tegel, met een effen patroon. Er zullen altijd kleine naden te zien zijn, maar zo maak je jouw klant zeker weten blij!

Samen ons assortiment verkennen?

Zie je door de bomen het bos niet meer, en wil je graag wat hulp bij het navigeren door onze pvc vloeren in betonlook? Eén van onze specialisten helpt je graag verder. Dankzij onze ervaring met Ambiant en vtwonen betonlook pvc kunnen we je precies de vloer aanraden die perfect past bij jouw volgende project!

vraag om advies