Een houten ondervloer egaliseren – hoe doe je dat?

houten vloer egaliseren

Vooral de oudere huizen zijn gebouwd met houten ondervloeren. Door de jaren heen kunnen deze ondervloeren wellicht zijn gaan werken, waardoor ze geëgaliseerd moeten worden wanneer de vloer die erop ligt vernieuwd wordt. De hele houten ondervloer verwijderen en vervangen is een grote klus. Daarom is het egaliseren van de houten ondervloer een goed alternatief. En dat zien we zowel op de begane grond als bijvoorbeeld op de zolder. Maar hoe moet je een houten ondervloer egaliseren? Dat leggen we je uit aan de hand van een paar stappen.

Wanneer is het noodzakelijk?

Voordat we overgaan op het egaliseren van een houten ondervloeren, behandelen we nog even kort de basisprincipes van egaliseren. Egaliseren is noodzakelijk bij vloeren met hoogteverschillen en/of scheuren en gaten. Egaliseren zorgt ervoor dat je een vlakke stabiele en blijvend droge ondergrond krijgt voor onder andere laminaat, pvc en tapijt.

Als een vloer niet geëgaliseerd wordt komen de volgende problemen vaak voor:

Houten ondervloer egaliseren stappenplan

Om het proces van het egaliseren van een houten ondervloer zo duidelijk mogelijk te maken, hanteren we een stappenplan. Dit stappenplan bestaat uit de vier onderstaande stappen.

houten vloer egaliseren

Tip! Efficiënter egaliseren en het werk minder zwaar maken voor jezelf? Maak dan gebruik van de Wolff egaline mengwagen. Mengen, transporteren en uitgieten was nog nooit zo gemakkelijk.

Tip! Het is niet verstandig om met normale schoenen over een natte geëgaliseerde houten vloer te lopen. Je schoenen worden hier behoorlijk vies van, maar het gaat ook ten koste van het eindresultaat. Maak daarom gebruik van speciale spijkerschoenen.

24/7 showroom floormade

Voordelen van Floormade

Wij willen jou als echte expert natuurlijk niet gaan vertellen hoe je jouw werk moet doen. Wij willen juist voor jou klaar staan, zodat jij het beste uit je werk kunt halen. Zo kunnen we je van alles vertellen over de nieuwe technieken, nieuwe materialen en nieuwe mogelijkheden! Daarom kun je altijd bij ons terecht voor vrijblijvend advies. Daarnaast kun jij samen met jouw klanten gebruik maken van onze showroom. Ook geniet je van een zeer uitgebreid assortiment en een nog flexibeler bezorgdienst. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden en of vragen!

Contact opnemen Klant worden