Houten vloer aanhelen

Floormade heeft alles in huis om een houten vloer aan te helen. Zo kun je een bestaande houten vloer laten doorlopen of repareren en ziet het nieuwe gedeelte er precies zo uit als het reeds bestaande gedeelte, zónder overgang. Hieronder lees je meer over hoe wij een houten vloer aanhelen.

Meer informatie opvragen

Extra vierkante meters nodig?

Heb je extra vierkante meters nodig van de houten vloer die al gelegd is? Is er bijvoorbeeld een stuk muur verwijderd, een open haard geplaatst of weggehaald, een aanbouw gerealiseerd of is er sprake van brand- of waterschade aan de houten vloer? Dan is het niet nodig om de gehele vloer te vervangen om alles weer mooi te krijgen, want, ook al is iedere houten vloer uniek: wij kunnen die extra vierkante meters produceren en zorgen ervoor dat deze exact bij de bestaande vloer passen.

Wat is aanhelen?

2 manieren

Het aanhelen van een houten vloer is het doorleggen van een bestaande vloer en het ervoor zorgen dat het nieuwe gedeelte perfect aansluit op het ‘oude’ gedeelte, naadloos en zónder overgang. Zo hoeft er bij een verbouwing of uitbreiding niet direct een compleet nieuwe houten vloer worden gelegd, maar kan er een klein gedeelte bij de bestaande vloer aan worden gelegd, in dezelfde houtsoort, dezelfde breedte, dezelfde dikte en daarmee exact hetzelfde uiterlijk. Na het aanleggen wordt de houten vloer geschuurd en afgewerkt met olie of lak, zodat er geen overgang tussen oud en nieuw te zien is. Een houten vloer aanhelen kan op twee manieren:

1. Aanleggen

Moet de houten vloer worden aangeheeld in de breedte, tegen de lengte van de planken aan? Dan kan er worden aangelegd. In principe kan dit worden gezien alsof de vloer wordt ‘doorgelegd’.

2. Intanden

Moet de houten vloer worden aangeheeld in de lengte, tegen de korte kanten van de planken aan? Dan moet er worden ingetand. Dit houdt in dat de planken vanaf de plek vanaf waar aangeheeld moet worden tot aan de eerstvolgende planken volledig worden verwijderd, om hier vervolgens nieuwe planken in te plaatsen.

Hoe werkt het?

Hoe wij het voor elkaar krijgen om de nieuwe vloerdelen perfect te laten aansluiten op de ‘oude’ vloerdelen? Dat doen wij met behulp van onze eigen profileermachine. Deze machine maakt rondom een groef in de planken, op basis van de bestaande vloer. Daarom hebben we ook altijd een proefstukje nodig van de bestaande vloer, zodat we onze profileermachine juist in kunnen stellen.

Let op: onze profileermachine maakt alleen groeven, geen veren. Veren worden er los bij geleverd. De juiste breedte en dikte realiseren wij met behulp van onze eigen formaatzaagmachine.

houten vloer aanhelen

Mogelijkheden

De mogelijkheden zijn haast eindeloos en we durven met vertrouwen te zeggen dat we altijd een oplossing kunnen bieden. Toch zijn er enkele afmetingen waar rekening mee gehouden moeten worden (zie tabel).

Grotere dikte?

Grotere diktes zijn ook mogelijk door eerst een laag eikenhout te gebruiken en hier de daadwerkelijke plank op te verwerken. Op zo’n manier kunnen we altijd een oplossing bieden voor de vloer die jij nodig hebt. Heb je hier vragen over of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Kosten aanhelen houten vloer

De kosten voor het aanhelen van een houten vloer zijn afhankelijk van eigenlijk maar twee factoren: de te gebruiken houtsoort en het te produceren oppervlakte. Voor het hout gelden onze reguliere houtprijzen. Voor het prepareren van het hout voor aanheling (het profileren van de groeven en het zagen op de juiste breedte- en diktematen) zijn de kosten op aanvraag.

Specifieke wensen?

Wij weten zeker dat wij de perfecte oplossing kunnen bieden voor jouw situatie. Neem dus gerust contact met ons op om die situatie met ons te bespreken. Dan gaan wij vervolgens kijken hoe we de houten vloer kunnen aanhelen en hoe we die extra vierkante meters realiseren.

Klant worden bij Floormade?

Ben jij vloerenlegger en ben je geïnteresseerd in onze traditionele parketvloeren van eikenhout? Word dan nu klant van Floormade, dé groothandel in vloeren en benodigdheden. Je profiteert dan meteen van de volgende voordelen:

Neem contact op