Eigen fabricage houten vloeren

Met een complete productiestraat maken wij houten vloeren van de hoogste kwaliteit die snel geleverd kunnen worden.

Houten vloeren (planken)

Wij maken zelf de planken voor onze houten vloeren, zodat wij snel kunnen leveren, enorm veel mogelijkheden aan kunnen bieden en de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Onze houten vloeren zijn samengestelde vloeren die bestaan uit planken met een multiplex onderlaag (half-fabricaat multiplank) en een houten toplaag. Deze toplaag is vaak eikenhout, maar is ook mogelijk in afromosia, afzelia doussie, jatoba, kambala, maple (esdoorn), merbau, Amerikaans noten, sucupira, wenge en teak.

Vraag naar de mogelijkheden

Geschuurd, geborsteld, geschaafd

Qua bewerking kunnen de planken worden geschuurd, geborsteld of geschaafd. Iedere bewerking heeft zijn eigen effect op het uiterlijk van de planken en de keuze is vooral afhankelijk van smaak en een afweging van de voor- en nadelen. Zo zijn geschuurde planken vooral egaal en vlak, terwijl geschaafde planken een verouderd en verweerd uiterlijk hebben en vooral een mix van ruw en glad hebben. Bij geborstelde planken wordt het zachte hout uit de planken geborsteld, waardoor de houtnerven beter naar voren komen en de kleur dieper in het hout trekt voor een haast contrasterend effect. Onze borstelmachine heeft 4 mogelijke hardheden en is in te stellen op snelheid om het effect te verzwaren of verlichten.

Afwerkmogelijkheden

Verouderen

Naast schuren, borstelen en schaven kunnen wij de houten planken ook verouderen. Dit gebeurt in een speciale verouderingsmachine die de planken op zo’n manier behandeld dat er deuken en schaafplekken ontstaan voor een verouderde en verweerde look. Sommige vloerleveranciers doen aan getrommeld verouderen, waarbij de planken met stenen in een trommel worden geplaatst. Hiermee worden echter ook de zijkanten van de planken beschadigd. Daarom gebruiken wij onze speciale verouderingsmachine, waarmee alleen de zichtzijde verouderd wordt.

Sprayer

Na de voorgaande behandelingen gaan de planken door de sprayer, die watergedragen vloeistoffen op de planken aanbrengt. Hiermee worden de planken voorgekleurd en/of worden er lakken op de planken aangebracht, waardoor ze de status pre-finished krijgen.

Afwerken met olie

Tot slot worden de planken afgewerkt met olie. Het mooie van olie is dat dit wél te kleuren is, waardoor de planken kunnen worden afgewerkt in een enorm scala aan kleuren. Twee walsen persen de gekozen olie in de planken, waarna de olie er met speciale pads in wordt gewreven. Voor een egaal resultaat worden de slagen van die pads er nog weer uit gepoetst. Wij laten de planken minimaal 1 nacht, maar het liefst 2-3 nachten drogen.

– Efficiënt en voordelig

Er wordt gebruik gemaakt van 2-compenten olie voor een goede uitharding. Daarnaast hoeft er zo niet 2-laags te worden geolied. Dit gecombineerd met het feit dat de overtollige olie wordt opgevangen en weer kan worden gebruikt op andere planken, zorgt ervoor dat wij de planken zo efficiënt en dus zo voordelig mogelijk kunnen afwerken!

Afwerklijsten

Als de houten planken geproduceerd zijn, is de vloer nog niet klaar! Naast de planken heeft u namelijk natuurlijk nog de juiste afwerklijsten nodig. Ook deze afwerklijsten bewerken wij zelf, op eenzelfde manier als wij onze houten planken produceren. Dus ook hierin is de keuze enorm!

Klaar voor levering!

Als de planken bewerkt, afgewerkt en droog zijn, worden ze verpakt en zijn ze klaar om gelegd te worden. We leggen ze voor je klaar in ons magazijn als je ze af wilt komen halen, maar we kunnen ze ook voor jou op locatie leveren tot in de juiste kamer. Zo kan je zo snel mogelijk uw klus klaren.

Specifieke wensen?

Heb je specifieke wensen aangaande een houten vloer? Moet je de vloer van een klant aanhelen en ben je op zoek naar de juiste planken? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op, want voor welke vloeruitdaging je ook staat, wij hebben een oplossing!

Neem contact op