Ambiant

De zoektocht naar de perfecte vloer is voor de meeste klanten een lastige opgave. Maar als je kiest voor een vloer van Ambiant, kies je voor een eerlijke, betrouwbare vloer met de beste prijs-kwaliteit verhouding in de huidige markt. Dit zijn namelijk de kernwaarden van Ambiant. De mogelijkheden met een Ambiant vloer zijn eindeloos. Hierdoor zit er voor iedereen wel een geschikte vloer tussen. In ons assortiment Ambiant vloeren vind je laminaatvloeren en pvc vloeren.

Bekijk assortiment
ambiant pvc

Ambiant laminaatvloer

De Ambiant laminaatvloeren zijn een goed alternatief voor de houten vloeren en parketvloeren. Houten vloeren en parketvloeren zijn namelijk een stuk duurder in aanschaf en in onderhoud. Daarnaast is het verschil tussen een houten vloer en een Ambiant laminaatvloer haast niet meer te zien. De laminaatvloeren van Ambiant zijn namelijk Embossed In Register (EIR) vloeren. We noemen dit ook wel natuurgetrouw, wat inhoudt dat het reliëf van de plank overeenkomt met de print.

Voordelen laminaat

Het verschil tussen een laminaatvloer en een houten vloer of parketvloer is bijna niet meer te zien. De verschillen zijn daarentegen wel duidelijk te merken. Zo kent een laminaatvloer van Ambiant verschillende voordelen:

Ruim assortiment

Wil een klant een visgraat vloer van laminaat? Met de Ambiant Marquant voorzie je je klant van zijn of haar wens. Of heb je een klant die een betonnen vloer wil, maar met de voordelen van laminaat? Ook dat is mogelijk met de Ambiant betonvloer. Bij Floormade is het zelfs mogelijk om een tegel-look te creëren met de laminaat vloeren van Ambiant. Om het perfecte resultaat te behalen is het van belang dat je de juiste ondervloer kiest. Het type ondervloer dat je nodig hebt, is afhankelijk van de gewenste doeleinden.

Bekijk assortiment

Onderhoud laminaat

Laminaatvloeren zijn kleurvast en hebben weinig onderhoud nodig. Ondanks dit is het wel belangrijk om de vloer goed schoon te houden. Dit is heel eenvoudig met de laminaatvloeren van Ambiant. Los vuil is namelijk makkelijk weg te halen met de stofzuiger en vastzittend vuil haal je weg met schoon water. Als je gebruik wil maken van een schoonmaakmiddel raden we je de Lecol laminaatreiniger aan.

sample van houten vloer

Ambiant PVC

Misschien ben je bekend met de PVC vloeren van Ambiant; deze vloeren zijn razend populair. Zelfs zo populair dat Ambiant samen met de stylisten van vtwonen een nieuwe collectie heeft uitgebracht: “vtwonen by Ambiant PVC“. Deze collectie bestaat uit zes prachtige vloeren. Deze vloeren kennen natuurlijk ook de voordelen van een normale PVC vloer.

Bekijk assortiment

Voordelen PVC

Net als laminaat is Ambiant PVC bijna niet te onderscheiden van echt hout. Zo hebben sommige PVC vloeren van Ambiant een voelbare houtstructuur. Daarnaast kennen PVC vloeren nog vele andere voordelen.

PVC vloeren

Door de ruime collectie aan PVC vloeren van Ambiant heb je altijd een tevreden klant. Het is namelijk mogelijk om in plaats van de populaire Ambiant Spigato beige (een hout-look) een beton-look of tegel-look te creëren. Met de PVC vloeren van Ambiant voorzie je je klant van een vloer die: lang mee gaat (20 tot 30 jaar), geschikt is voor intensief gebruik, makkelijk te herstellen en geluiddempend is. Ideaal voor ruimtes die intensief gebruikt worden zoals woonkamers, keukens en gangen. Door de 10 dB geluidsnorm zijn deze PVC vloeren van Ambiant uitermate geschikt voor appartementen.

Dryback en click PVC

Er zijn twee soorten PVC vloeren, namelijk dryback en click. Dryback PVC vloeren worden verlijmd aan de ondergrond. Het is belangrijk dat deze ondergrond geëgaliseerd is. De dunne stroken PVC laten namelijk elke oneffenheid zien. Het egaliseren van een vloer is zo gedaan met het egalisatiegereedschap van Floormade. Bij click PVC is het niet noodzakelijk om de ondergrond te egaliseren. Deze vloer komt namelijk op een ondervloer te liggen. Wel is het belangrijk om de juiste ondervloer te kiezen, afhankelijk van de klantwens. Click PVC plaats je op dezelfde manier als laminaat.

Schade aan Ambiant PVC

Schade aan een Ambiant PVC vloer is makkelijk te herstellen. Lichte krassen kun je namelijk verhelpen met Lecol OH 51 polish. Bij ernstige schade moet je het desbetreffende deel vervangen. Bij click PVC is dit iets lastiger dan bij dryback PVC. Bij dryback PVC kun je namelijk een strook wegsnijden en een nieuwe plaatsen. Als vakman is het natuurlijk ideaal dat schade makkelijk te herstellen is, maar je klant wil helemaal geen schade. Daarom raden we onze schoonloopmatten aan. Deze matten hebben een extra vuil- en waterabsorberend vermogen. Hierdoor blijft de vloer langer mooi. De matten kunnen op maat gemaakt worden.

Floormade

Floormade is de partner voor jou en je klant als het gaat om Ambiant vloeren. Wij leveren namelijk in heel Nederland. Onze levering is betrouwbaar en door onze flexibiliteit kunnen wij je bestelling op een locatie naar keuze sturen. Dus ook op de klus waar je bezig bent. Heb je ergens vragen over? Neem dan contact met ons op.

Door jarenlange ervaring kunnen wij je verzekeren van het juiste vrijblijvend advies. Ook kun je langskomen in onze showroom. Heb je zelf geen tijd om genoeg kennis op te doen over bepaalde vloeren? Dat is geen probleem. Wij van Floormade kunnen jouw klanten adviseren. De uiteindelijke keuze van de klant wordt aan je doorgegeven, zodat jij een passende offerte voor je klant kunt maken.

Neem contact op